Retourneren & Annuleren

De kans bestaat altijd dat je niet helemaal tevreden bent over je nieuwe aankoop. De kleur is bijvoorbeeld niet naar verwachting of de maatvoering is niet juist. Voldoe je aan de retourvoorwaarden, dan werkt retourneren heel simpel. Hoe het precies werkt lees je op deze pagina.

 

Zo werkt retourneren

Wil je een product of de gehele bestelling retourneren? Je vraagt binnen 30 dagen je retour aan via onderstaande knop Retourformulier

Om misverstanden te voorkomen willen wij je vragen de retourvoorwaarden goed door te nemen.

Retourformulier

Let op! retourneer je bestelling als volgt:

 1. retourneer het product of bestelling in de originele of andere doos,
 2. Voeg de pakbon toe of schrijf een briefje met de volgende informatie: factuur- of ordernummer, adresgegevens en email-adres,
 3. Stuur het pakket met een pakketdienst terug. Deze kosten vergoeden wij niet. Wij adviseren het verzendbewijs met T&T goed te bewaren.
 4. Wij verwerken de retour binnen enkele dagen. Je ontvangt via mail een bevestiging.
 5. Betreft dit een zakelijke bestelling dan ontvang je een creditfactuur
 6. Het bedrag wordt z.s.m. op je rekening teruggestort of gecrediteerd.

 

Wanneer kan ik mijn product niet retourneren?

Wanneer het product aan een van onderstaande kenmerken voldoet valt deze buiten het wettelijke retourrecht:

 • Maatwerkproducten; deze zijn speciaal voor u op maat gemaakt
 • Gebruikte artikelen
 • Producten die buiten onze schuld om beschadigd of incompleet zijn
 • Artikelen zonder verpakking of op dusdanige wijze verpakt zijn dat het product niet meer bruikbaar is
 • Zakelijke aanschaf (bedrijf)

 

Retourvoorwaarden

Je kunt je bestelling retourneren binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling. De aanmelding van je retour zal je binnen 14 dagen na ontvangst moeten melden via 'Meld je retour'. Vervolgens heb je vervolgens nog 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Stuur je alle producten binnen de bestelling terug, dan ontvang je het volledige aankoopbedrag incl. de verzendkosten terug op je rekening. Wordt een product dat onderdeel is van de bestelling retour gestuurd, wordt alleen het aankoopbedrag van het betreffende product teruggestort op de rekening. Het is belangrijk dat de bestelling of het product in originele staat en onbeschadigd retour gestuurd wordt. De doos waarin de bestelling geleverd is, kun je hiervoor gebruiken. De retourkosten vergoeden wij niet.

Retourformulier

Uitgesloten van retour zijn:

 • Beschadigde of aangebroken producten
 • Maatwerk producten

 

ProjectBackyard behoudt het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het aankoopbedrag terug te storten, wanneer het product reeds geopend, gebruikt of beschadigd is

Retour ontvangen

Na ontvangst van je retour, beoordelen wij het product. Vervolgens zullen wij je aankoopbedrag zo snel mogelijk en niet later dan 14 dagen na het herroepen van je bestelling terug. De terugbetaling ontvang je op dezelfde wijze zoals je de transactie aan ons hebt voldaan.

Je bent op tijd als je de producten terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen verstreken is. Deze termijn gaat in op het moment dat je aan ons hebt verteld dat je de overeenkomst wilt herroepen. Het terugsturen van een bestelling na herroeping, is bij ons ook gratis.

 

 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Je hebt de mogelijkheid je bestelling te annuleren. Melding voor annulering ontvangen wij wel zo snel mogelijk. Een melding kun je doorgeven via Klantenservice door middel van het contactformulier. Of je stuurt ons een berichtje.

Als wij al bezig zijn om je bestelling te picken of in te pakken en te versturen is het helaas niet meer mogelijk om je bestelling uit het proces te halen en te annuleren. Helaas ben je dan te laat.

Een voorraad product kun je altijd nog aan de deur weigeren. Het product komt dan terug. In dat geval willen wij je wel vragen door te geven dat je het product geweigerd hebt. Dit kan ook via het contactformulier.

Hebben wij een product dat speciaal voor je op maat gemaakt wordt al geproduceerd, dan ben je helaas ook te laat en kan niet meer geannuleerd worden. Maatwerk producten kunnen aan de deur NIET geweigerd worden. Deze producten zijn namelijk uitgesloten voor retour.

 

Ben je op tijd, zullen wij je aankoopbedrag terug storten op de rekening.

 

Is retourneren gratis?
Kiest u ervoor een product of je gehele bestelling te retourneren, dan zijn de kosten voor jou. Verstuur je bestelling naar: ProjectBackyard T.a.v retouren Nieuwendijk 90 5712 EN Someren-Eind
loader
Bezig met laden...
Image